top of page
Sök

Delta i den nordiska rättegångstävlingen 2025 i Oslo!

Den nordiska rättegångstävlingen om mänskliga rättigheter är en tävling för juriststudenter från Sverige, Norge, Finland, Danmark och Island, med särskilt fokus på Europakonventionen. Varje år deltar omkring 80 studenter som under tio veckors tid förbereder sig genom att skriva inlagor och träna på muntlig plädering i ett fiktivt rättsfall som speglar aktuella rättsfrågor. Tävlingen kulminerar i muntliga pläderingsmatcher där lagen ställs mot varandra inför en panel bestående av nordiska justitieråd och domare från Europadomstolen.


Finalhelgen hålls årligen i juni månad, och 2025 är det Oslos tur att stå värd. Förutom tävlingen innehåller programmet sociala aktiviteter, utflykter, mottagningar och en festbankett – en upplevelse som kombinerar professionell och akademisk utveckling med nätverkande.


Undervisningen sker via universiteten i samarbete med de advokatklubbar som lagen är knutna till. För Stockholmsstudenter som vill delta gäller följande steg:


1. Sök kursen Praktisk europaprocess på antagning.se. Kursen ger dig de grundläggande juridiska kunskapen du behöver för att vara med i tävlingen.


2. Ansök och bli antagen till en advokatklubb, där du blir en del av ett lag som representerar klubben i tävlingen.


Ta chansen att utveckla dina juridiska färdigheter och tävla i Nordens största rättegångstävling!


Mer information om kursen, tävlingen och ansökningsprocessen hittas här.


Senaste inlägg

Visa alla

Praktisk Europaprocess VT 2023

Vill du utveckla din juridiska argumentation och fördjupa dina kunskaper om Europeiska konventionen om skydd för de mänskliga...

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page